Nefnef og ulveånden

Dodo

(28/08-2014) – Ja, det er rigtigt, det er et underligt navn for en hund, “Nefnef”. Der har endda været nogle franske venner, som har spurgt mig, om det var et dansk navn. Jeg overvejede om jeg skulle fortælle dem, at “ja, det er sådan vi kalder horden af vilde ulve som vi skal nedkæmpe når vi skal ud og jage pingviner om vinteren”, men så tog jeg mig i det (ja, jeg ved det godt, den ER ellers fristende!).

Men forklaringen på vores ny kæledyrs navn er helt anderledes.

Før vi starter, så vil jeg altså lige frasige mig enhver ansvar for valget af hundens navn. Det er Britt, min kone, som valgte det.

Du ved måske at Britt og jeg spiller regelmæssigt på online-spillet “World of Warcraft”.

I dette spil har man nogle virtuelle personer. Man kan have op til 50 per konto. Disse personer er delte i to factioner: Horde eller Alliance, som er fjender, naturligvis.

I hver faction er der forskellige racer. I Horde er der for eksempel Blood Elves, Orc, Tauren, m.fl. Og i Alliance er der menneskene, Night Elves, dwarves, gnomes, osv.

De forskellige racer kan have forkellige klasser: Jæger, præster, krigere, paladin, tyv, death knight, m.m. Nogle klasser hører kun til bestemte racer. For eksempel, i Alliancen, kun Night Elves og Worgen kan blive druider.

En af klasserne er jægeren (hunter).

Det var klassen af en af de første personer som Britt byggede op i 2008, da vi begyndte at spille: En night elf hunter som hedder Nimrasil.

En af særhederne ved jægeren er, at man har en dyr, som hjælper en med at slås (mod uhyrer eller andre spillere). Hvis man, under sit færden på Azeroth (World of Warcrafts verden) falder man over en interessant dyr, kan man (ofte) tæmme det og få en allieret ud af det.

Under sin udvikling og sit færden, Nimrasil, Britts hunter, blev forelsket i et dyr, som hedder “Spirit Wolf” — Uvleånden. En smadderflot ulv som er næsten gennemsigtig og … som desværre ikke kan tæmmes, til Britts store fortrydelse.

Hun talte om den Spirit Wolf i årevis.

Og så, en dag, opdagede hun at der var én Spirit Wolf som kunne tæmmes. Dyrets navn (som kan ændres nå man har tæmmet det) er Karoma. Det er et sjældent dyr, hvilket vil sige, at der kun er én eneste eksemplar, og at den sjældent er på stedet. Når det først er blevet dræbt eller tæmmet kan der gå ret lang tid, før det dukker op igen. Man kan finde Karoma i Twilight Highlands (og hermed giver jeg en ganske god tips til WoW-spillere).

Nim

Britt … Altså Nimrasil, skyndte sig dertil og fløj over området i timevis indtil at Karoma dukkede op. Så landede hun og tæmmede det. Hun kun derefter få sin pet, sin Spirit Wolf, som hun havde ventet så længe på.

Hun vil gerne give sin ulv et interessant navn. Så hun lavede en del søgning og bestemte sig for at kalde sin Spirit Wolf: Nefnef. Det kommer fra det hebraiske “Nefesh”, som betyder “ånd” eller “sjæl”.

Længe før at vi fik Nefnef, havde Britt bestemt at vores nye hund vil hedde Nefnef eftersom spidshunde er tæt på ulven.

Og sådan fik Nefnef sit navn.

Nu er der noget andet ret interessant i denne historie: Nemlig hvordan er det lykkedes Britt at få fat i Nefnef. Ja, held (og uheld!) kan fremprovokeres. Jeg fremprovokerer ofte heldet (for eksempel, hver gang jeg spiller for penge, uanset om det er på casino, skrabelodder eller andet, så vinder jeg), og det gør Britt rent faktisk også.

Så der er en trick.

Hvordan ulveånden blev materialiseret i en dejlige Shikoku … Det vil blive emnet for en fremtidig post på denne blog. (Cyril Malka)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top