UnoBrush: Hvordan to danskere har fuppet sig til over syv mio. kroner

(26/05-2021) – Hele denne eventyr startede med en kickstarter project som jeg så som en reklame i Facebook.

Kickstarter er en af disse mange “backing-projekt” som man kan finde rundt omkring på nettet.

Hvis man har en projekt, en idé til en produkt, man kan annoncere den dér, fortælle hvor meget man har brug for og folk kan støtte projektet.

Der er som regel flere beløb man kan støtte projektet med og hvert beløb give en eller flere fordel.

Dette projekt blev lanceret af blandt Daniel Stage Kristoffersen og Andreas Singh Dierks. Derudover står en Renato Zaghi registreret på deres projekt men efter nærmere undersøgelse, vedkommende bor i Brasilien og ser ikke ud til at være med i firmaet.

Men deres projekt, Unobrush, så ganske spændende ud.

I en yderst spændende video viste de “Unobrush”, som børster tænder i løbet af seks sekunder ved hjælp af “pulserende lydbølger” som bliver spredt gennem en “fluid-wave” teknologi.

Unobrush består af “unofoam”, igennem hvilken lydbølgerne spreder sig, en forbindelse (connector) og så håndtaget som indeholder den elektronik der behøves.

For at rense og opbevare Unobrush har man så en speciel UV-rensende æske som bliver kaldt “docking station”

Det hele var utrolig flot designet, rigtig dansk design, og så spændende ud.

Det, de lovede var:

Our Promise

We promise to deliver within six months of our campaign completion. That’s how much confidence we have in our team, our product, and our manufacturing schedule.

In the freak event that all our freight containers sink in the middle of the ocean or we somehow don’t deliver at the promised date, we will provide each backer with a second UNOBRUSH™, completely free.

We understand some of you may be concerned because of the non-delivery history of companies and products that have come before us on Kickstarter. Many have over-promised and under-delivered not just in the actual functionality of the product but also in missing their delivery dates, time and time again.

We want to eliminate all of your fears, objections and possible concerns with UNOBRUSH™.

(Vores løfte

Vi lover at levere inden for seks måneder efter vores kampagnes afslutning. Det er, hvor meget tillid vi har til vores team, vores produkt og vores produktionsplan.

I tilfælde af en underlige ulykke, hvis alle vores fragtcontainere synker midt i havet, eller hvis vi på en eller anden måde ikke leverer på den lovede dato, vil vi give hver “backer” en anden UNOBRUSH ™, helt gratis.

Vi forstår, at nogle af jer kan være bekymrede på grund af manglende levering af
virksomheder og produkter, der er kommet foran os på Kickstarter. Mange har lovet mere end de har kunnet holde ikke blot for hvad produktets faktiske funktionalitet angår, men også for hvad leveringsdatoer angår, gang på gang.

Vi vil fjerne al din frygt, indvendinger og mulige bekymringer med UNOBRUSH ™.)

Dette var så i slutningen af 2018 med forventet udlevering af Unobrush i May 2019. Du kan faktisk se hele projektets beskrivelse her: https://www.kickstarter.com/projects/100951725/unobrush-toothbrushing-reimagined/description

Vi støttede projektet med 1.305 Kr. for at få to Unobrush, to “Connectors”, to “Docking Stations” og seks “UNOfoam”. Leveringprisen var inkluderet hvor som helst i verden.

I løbet af fire kun fire dage blev projektets mål nået og de tre unge mænd fik så stor succes, at målet blev overgået.

Alt i alt sendte 12.375 personer 7.240.095 Kr. i dette projekt. Men, som det blev skrevet flere steder i projektet, de unge mænd var så sikre i deres sag, at hvis de ikke leverede inden for seks måneder, man vil så få en gratis UnoBrush.

Vi ventede derfor spændt for vores UnoBrush … Og ventede … og ventede.

Lige før den forventede leveringsdato, blev der påstået at der var nogle problemer med denne hersens “foam”. De arbejdede på sagen.

Og igen og igen lange stille perioder med nogle underlige meldinger ind i mellem om at de “arbejdede på sagen”.

Så var det færdigt, sagde de, engang i 2020 (altså et år efter det planlagte), og så skulle vi betale ekstra for leveringen.

Det gjorde vi så, selv om prisen ellers inkluderede levering, så kan det være der var noget i vejen og så skulle der betales ekstra. Pyt, nå vi nu var så tæt, så pyt.

De fleste af disse 12.000 har nok også betalt for leveringen og man burde egentligt lægge dette beløb til de penge som blev inkasserede, men okay …

Og så igen stilhed i godt et år. På den anden side, var vi alle beskæftiget med COVID-19, så vi antog at det var skyld i forsinkelsen.

Indtil marts 2021, hvor vi endelig blev præsenteret for det færdig produkt.

Her er så den revolutionære UnoBrush:

[spoiler] [/spoiler]

Yups! 600 Kr. for sådan en.

Og så en fin video om hvordan man skal bruge det:

Mange har takket nej til at modtage den fine revolutionær tandbørste, det gjorde jeg ikke … Men jeg har stadig ikke modtaget noget.

Nogle få tusind kroner har nok været brugt i at købe nogle af disse “tandbørster” i Ali Baba eller så noget og resten af pengene er vel endt i deres lommer.

Småt syv millioner kroner for et par videoer og fotografier og så indkøb af discount tandbørster.

En journalist som undersøgte disse “hele-mund-tandbørster”, fik stilet spørgsmål til Andreas Singh Dierks, i marts 2019 og skrev:

I ferreted out a number and called; the company’s co-founder, Andreas Singh Dierks, declined to confirm the product even exists, referring me to a PR. She said there were prototypes, “but not in Denmark”. I also learnt that the founders — the recipients of that £2m — are aged 19 and 20 and have no dental health background. I have nothing against young entrepreneurs, but for a health product, I am not so sure. The PR further explained that a “Microsoft innovation cup” mentioned on Unobrush’s website was a trophy won by one of the founders at school in 2016.

I called one of the dentists who endorses Unobrush, in Kansas City, Missouri, and was told by his office that he had once approved the idea of Unobrush, but never saw a product and had asked to be removed from the site. (Kilde: Financial Time)

(Jeg fik snusset nummeret op og ringede. Virksomhedens medstifter, Andreas Singh Dierks, nægtede at bekræfte, at produktet overhovedet findes, og henviste mig til en PR. Hun sagde, at der var prototyper, “men ikke i Danmark”. Jeg fik også at vide at grundlæggerne – modtagerne af £ 2 mio. – er i alderen 19 og 20 og har ingen tandhygiejnisk baggrund.

Jeg har intet imod unge iværksættere, men for et sundhedsprodukt er jeg ikke så sikker. PR forklarede yderligere, at den “Microsoft innovation cup”, der er nævnt på Unobrushs websted, var et trofæ vundet af en af grundlæggerne i skolen i 2016.

Jeg ringede til en af tandlægerne, der støttede Unobrush i Kansas City, Missouri, og fik at vide af hans kontor, at han engang havde godkendt ideen om Unobrush, men aldrig så et produkt og at han havde bedt om at blive fjernet fra websiden.)

Underligt nok, kan man læse følgende om deres firma, UnoBrush ApS, fra Tv2-Lorry:

“UNOBRUSH ApS blev etableret i 2018 og har adresse i København K. I
2020 viste regnskabet en bruttofortjeneste på DKK -607.794.
Virksomheden er et anpartsselskab i branchen fremstilling af
medicinske og dentale instrumenter samt udstyr hertil.”

Hvad der er sket med de syv millioner er ikke godt at vide.

Jeg vil ikke stole på disse unge mænd i business-øjemed eller i nogen form for samarbejde, og bestemt heller ikke som medarbejder, kollega eller andet. Det er måske værd at huske deres navn og billede, er det ikke? (Cyril Malka)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top