Sort firkant eller en gang sort røg?

(09/06-2020) – Dem som følger mig eller som kender mig har bemærket at på mit Instagram eller på min LinkedIn konto, har jeg hverken postet nogen sort firkant eller noget #blacklivesmatter. Nu om dage drejer det sig især om mit franske publikum da jeg har skruet meget ned på det danske de seneste år.

Til gengæld følger jeg kun ganske få mennesker på Instagram. Og selv om jeg kun følger ganske få, holdte jeg op med at følge de få af dem som havde brugt den sorte firkant (kun to konti, dog).

I de tider hvor den ene stor firma efter den anden gør meget ud af at fortælle at de støtter BlackLivesMatter, blev jeg spurgt af mine franske kunder hvorfor jeg forblev stille om emnet. Er der ikke noget interessant at tale om i forbindelse med racisme og alt det her?

Jo, det er rigtigt, der er noget interessant at sige om den sag, men det går ikke i samme retning som de, der larmer mest.

Jeg er nemlig ikke sikker på, at flertal er enig med konceptet om den sorte firkant og de, der gør det, er til gengæld meget aktive, hvilket nemt kan give det falske indtryk af, at der er tale om et flertal.

Først og fremmest, ja, Floyds arrest og mord er tragiske begivenheder, men såvidt jeg ved, de berørte politibetjente er blevet arresteret og står i øjeblikket til at blive dømte.

Retfærdigheden følger altså sin gang og jeg kan ikke se hvorfor USA nu skal i den anden ende. Jeg ville kunne forstå det hvis intet var sket og hvis de stadig rendte rundt og spillede cowboys, men det er jo slet ikke tilfældet.

Jeg kan heller ikke forstå hvorfor en sag om politivold der foregik i USA skal påvirke andre byer i verden så mange steder i Europa, betjente lige pludseligt står for skud. Her er billeder fra London, England. Hvad i alverden har de engelske politibetjente med denne sag at gøre?

Det er værd at bemærke at af de tre andre betjente som ikke gjorde noget imens Floyd blev kvalt af betjent Derek Chauvin, var der ingen hvide og til gengæld var en af dem sort. Det er ligeledes værd at bemærke at Chauvin blev flere gange signaleret for at bruge vold, men aldrig for racisme.

Problemet her er tydeligt at betjenten var en voldelig idiot, men ikke at han var specielt efter sorte eller farvede. Altså, det er en sag om politivold og ikke om racisme.

Nederst i denne artikel vil du kunne læse forskellige statistiker og deres kilder som støtter det, jeg skriver her, men i to ord og før man anklager det amerikanske politi for racisme er det vigtigt at vide og huske at:

– Den amerikanske politi har i år (2020) dræbt flere ubevæbnede hvide (19) end ubevæbnede sorte (9) – Bemærk også at det at folk ikke var bevæbnet ikke nødvendigvis betød at de ikke var farlig. I de fleste tilfælde forsøgte de at tilegne sig betjentens våben.

– Amerikanske sorte er ansvarlige for flertalet af de mord der bliver begået, også i de byer, hvor de er i mindretal.

– Amerikanske sorte er ansvarlige for flertalet af mord og voldelige overfald mod andre sorte og mod hvide. BlackLivesMatter åbenbart kun når en hvid dræber en sort men ikke når en sort dræber en sort.

Ja, det, der er sket til George Floyd er tragisk, men vi skal huske at på trods af den rosenrødt portræt der bliver fremstillet af ham af hans venner og af pressen, han var altså en hærdet kriminel.

George Floyd var flyttet til Minneapolis efter at han var kommet ud af fængsel hvor han sad for tyveri under skærpede omstændigheder (altså væbnet røveri).

Han har siddet fem gange i fængsel for bl.a. brug af narko, flere besiddelser af kokain, kriminel indbrud, bevæbnet røveri og for at være trængt ind i et hjem hos en enlig kvinde, hvor han truede hende med våben imens han ledte efter penge og narko.

På det tidspunkt, hvor han blev arresteret var han påvirket af Fentanyl (et syntetisk smertestillende stof i opioid-gruppen med en hurtigt indsættende og kortvarig virkning.) og obduktionen beviste at han ligeledes var under påvirkning af Metamfetamin.

Så at man vil det eller ej, Floyd var kriminel. Han var i gang med en kriminel handling da han blev arresteret: Han havde lige købt cigaretter med en falsk pengeseddel.

Endnu en gang, nej, det berettiger ikke den behandling, han blev udsat for, men han var ikke en helgen, langt fra, og at fremstille ham som billedet af den uskyldige uretfærdigt dræbt af racist politi er lige så forkert i den anden retning.

Fakta, kort, er ganske enkelt: En kriminel blev arresteret af politiet. Politiet har misbrugt sin magt. Den kriminelle er død. Politibetjentene blev arresterede og venter på at blive dømt.

Det er en kedelig sag, ja, men det er den slags sager som kan ske hvor som helst når som helst. anholdelseer er ofte voldelige, især i USA hvor enhver borger kan være bevæbnet og kan derfor være en fare for politiet. Og under en anholdelse kan der ske fejl.

At forvandle denne sag til en “racistisk overfald og mord” (hvilket ikke er tilfældet) og at benytte sig af lejligheden for at dømme alle betjente for at være racister, at benytte sig af lejligheden for at brænde og tømme butikker og for at dræbe og overfalde andre hvide som ikke har med sagen at gøre er ganske enkelt totalt debilt.

Så kommer vi til BlackLivesMatter …

Denne bevægelse, som er en genopfødt version af de nu forbudte Black Panther, er kendt for at handle voldeligt under dække af “protest”. Den er åbenlyst antisemitiske da de samarbejder med den antisemitiske bevægelse BDS og derudover er den racistiske da den reducerer alle problemer til en hudfarve.

At tvinge hvide til at lægge sig for deres fødder for at bede dem om tilgivelse for at have “gjort dem til slaver” er ikke bare idiotisk, men utroligt racistisk.

Billedet her er Michael Shaw, politichef i Webster (Massachusett) som beder demonstranterne om tilgivelse for at være hvid.

 

Det er især tankevækkende når BackLivesMatter gør intet indsigelser mod de arabiske lande som stadig væk bruger sorte slaver den dag i dag. Der er tydeligvis tale om racisme mod hvide og ikke antiracisme.

BlackLivesMatter er derfor også en racistisk bevægelse.

Altså, uanset hvad de troende mener:

– Nej, den amerikanske politi er ikke racistisk,
– Nej, den amerikanske politi dræber ikke flere sorte end den dræber hvide,
– Nej, de fleste dræbte var ikke helgener (og at man vil det eller ej så var Floyd en gemen kriminel).
– Nej, det at man sætter småfolks butikker i brand og bestjæler dem samt det at man overfalder politi og hvide mennesker vil ikke forbedre forholdet mellem sorte og hvide.
– Nej, det at man støtter den antisemitisk og racistisk voldelig bevægelse Black Lives Matter vil ikke få tingene i den rigtige retning.

Det er så den vigtigste grund for hvilken jeg er holdt op med at følge folk som har postet denne berømte sorte firkant.

For de, der har gjort det, er der to muligheder: Enten støtter BlackLivesMatters racistiske og antisemitisk ideologi og i dette tilfælde tager jeg afstand med dem fordi jeg reducerer ingen til sin hudfarve (i godt eller skidt), og jeg nægter at associere mig på nogen måde med racister.

Eller også følger de en eller anden modefenomen uden at vide lige præcis hvad den betyder.

I dag, i disse internet-tider, kan man nemt finde alle de nødvendige informationer og der er absolut ingen undskyldning for at følge en eller anden bevægelse uden at vide hvad den står for.

Dumhed er medfødt men uvidenhed er et valg, og jeg følger ikke og associerer mig heller ikke med folk som har valgt at forblive i uvidenhed og oven i købet være stolt af det.

Så … Sort firkant, støtte terrorisme, forbrydelser, antisemitisme, racisme (ved at reducere folk til deres hudfarve) … Nej tak! (Cyril Malka)


Statistik og kilder

Sidste år, altså i 2019 har det amerikanske politi dræbt i alt 1004 personer — ud af en samlet 375 mio. kontakt med borgerne. Proportionnelt, så er det ikke så mange som det lyder læst med briller indstillet til danske forhold. (1)

– Ud af disse var der 238 sorte og 370 hvide (resten kom fra andre lande eller racer).

– Selv om 238 sorte blev dræbt i 2019 har sorte begået omkring 9.000 drab i løbet af samme år. (3)

– I 2018 har sorte stået for 53% af alle drab i landet (og for 52% af drabene mellem 1980 og 2008) samt 60% af alle tyverier.

– I 2019 har politiet dræbt 9 ubevæbnede sorte og 19 ubevæbnede hvide (1)

– Ifølge Washington Post indsamlede data, i 2015 var 50% af ofre for politiskyderier hvide og 26% var sorte. Flertalet af disse ofre var bevæbnet eller truede politibetjenten med en styrke som kunne være dødelig. (5)

– Ifølge det amerikanske statistik-kontor, for 2018 (2):

 • Der har været 547.948 voldelige overfald begåede af sorte mod hvide.
 • Der har været 59.778 voldelige overfald begåede af hvide mod sorte (altså en tiendedel).
 •  93 % af sorte mordofre blev dræbt af sorte.
 •  84 % af hvide ofre blev dræbt af hvide.
 • Sorte begår voldelige forbrydelser syv til ti gange oftere end hvide.

– I New-York står sorte for: 75% af alle skyderierne, 70% af alle tyverier og 66% af alle voldelige forbrydelser selv om de kun repræsenterer 23% af befolkningen. (4)

– I Chicago står sorte for 76% af alle mord der bliver begået i byen selv de kun repræsenterer 35% af byens befolkning. (4)

– I Los Angelse repræsenterer de sorte 10% af befolkningen men de begår 42% af alle tyverier og 34% af alle mordsager. (4)


(1) https://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883
(2) https://www.bjs.gov/content/pub/pdf/cv18.pdf
(3) https://knoema.com/atlas/United-States-of-America/Number-of-homicides
(4) https://www.dailywire.com/news/5-statistics-you-need-know-about-cops-killing-aaron-bandler
(5) https://www.themarshallproject.org/2016/02/08/black-and-unarmed-behind-the-numbers#.Q7oNSdUOj

6 kommentarer til “Sort firkant eller en gang sort røg?”

  1. Og hvordan skulle det ikke blive filmet eftersom alle betjente har body camera?

   Så det er ikke engang uden Derek Chauvins viden eftersom han selv havde body camera og optog det selv.

   Der ligger ingen hund begravet noget sted andet at nogle er parate til at holde på en hvad som helst løgn selv om fakta beviser det modsatte.

   Og mod det, kæmper endda guderne forgæves.

   1. Med al respekt, så er det først nu, at politimesteren har pålagt sine folk altid at aktivere disse bodycams – https://www.startribune.com/minneapolis-police-to-activate-body-cameras-on-all-calls/436846743/
    Der ligger den vigtige pointe, at der først blev rejst sigtelse en uge efter videoen blev frigivet online af uafhængige kilder, jvfr. CNN https://edition.cnn.com/2020/06/03/us/george-floyd-officers-charges/index.html, og at der før denne hændelse var 18 klager mod den arresterende betjent, hvoraf to gav anledning til skriftlige påtaler, jvfr. CNN https://edition.cnn.com/2020/06/01/us/derek-chauvin-what-we-know-trnd/index.html.
    Den sekundære betjent var stadig aktiv selvom der var en åben klage imod den pågældende.
    Jeg respekterer vi tydeligvis ser meget forskelligt på denne sag, og det er fair nok. God dag herfra.

    1. Det er muligt at det er først nu at politimesteren har pålagt sine folk at aktivere disse bodycam, men så skal du forklare mig hvor de bodycam optagelser brugt i retten for at fælde ham kom fra:

     “The body camera video shows that after nearly six minutes on the ground, Floyd eventually appeared to stop moving or breathing. Lane said, “want to roll him on his side.” Kueng checked his pulse and found none, but none of the officers moved until the ambulance arrived a few minutes later.” (https://q13fox.com/2020/06/03/3-other-minneapolis-police-officers-charged-in-george-floyds-death-chauvin-charges-upgraded/)

     Jo, jeg ved godt at Chauvin var voldelig, det skriver jeg i den artikel du kommenterer på. At lige præcis problemet var at han var voldelig og at der ikke havde noget racisitisk over sig, men vold.

     Og det er jo klart som blæk at efter at den mistænkte er død, så har politiet forsøgt at dæmpe sagen. Det er lige meget om manden var sort eller hvidt og rimelig logisk at en voldelig betjent som har dræbt en mistænkt (og hans kolleger som lod ham gøre det) forsøger at dække sagen. Hvad du forsøger at “bevise” her går lidt over mit forstand.

     På samme måde noterer jeg at det ikke generer dig det fjerneste at støtte en racistisk og antisemitisk bevægelses sag, at du ikke kommentere nogen af de statistik, at du ikke ytrer dig om de ødelæggelser, mord og den vold der var i kølvandet på det, ikke kommenterer at hvide bliver tvunget til at kravle for de sortes fødder og bede dem undskylde for at være hvide og at den falske hændelse (fordi det er det) bliver brugt som undskyldning for uroligheder verden over.

     Jups, min dag er ganske god, det er den som regel da jeg aldrig er gået på kompromis med sandhed og fornuften, så det hele går fjong her 🙂

     1. Det sædvanlige retoriske greb. Man skriver en masse, og hvis folk ikke protesterer imod det, så skal de have skyld for at være del af det, fordi de ikke tager afstand?
      Vi stopper her. God vind fremover.

     2. Jeg er ikke sikker på at jeg forstår hvad du mener. Der er intet retorisk i det.

      Du var den der plukkede en ligegyldig detalje ud af en stor sammenhæng for at … Ja … For at hvad, Henrik? Fortæl, fortæl?

      Om du så havde ret (hvilket du ikke har) og at det var ikke blevet filmet af nogen bodycam og kun kommet mirakuløst frem fordi en forbipasserende havde filmet det, ville det så betyde at BlackLivesMatter ikke er antisemitiske? Ville det betyde at de ikke er racistiske? Ville det betyde at det er berettige at ydmyge hvide? At den vold, de drab og de ødelæggelser er retfærdige?

      Flere betjente blev dræbt under de uroligheder. En af dem var sort og forsøgte at forhindre disse sindssyge mennesker i at smadre og plyndre en butik. Han blev dræbt på stedet. Så BlackLivesMatter eller ej? BlackLivesMatter hvis det er en hvid der dræber, men ikke hvis det er en sort? Eller hvis den sorte er politibetjent og forsøger at beskytte uskyldige borgere?

      Du lader dig manipulere big time ud fra en fascistisk ideologi og du er med til at sprede had og racisme.

      Så ja, vinden bliver ved med at skubbe mig i samme retning og det er heldigvis ikke samme retning som din. Folk som forsøger at finde berettigelse for den slags har intet at gøre i min verden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top