Biden er præsident … Eller er han?

(08/11-2020) – Når jeg læser nyhederne på fransk eller på dansk, så læser jeg hvordan Biden er blevet valgt som 46. præsident af USA og om de forandringer der vil være i fremtiden.

Dette er blot nyheder som bliver videresendt af journalister som er partiske eller som ikke kender deres emne og som nøjes med at klippeklistre Joe Bidens Twitts eller artikler fra Facebook eller CNN. Virkeligheden er sandelig meget anderledes!

Der mangler nemlig en vigtig oplysning: Joe Biden er ikke valgt som præsident.

Han vil først blive valgt præsident når valgmandskollegiet vil have stemt ham ind, hvilket er langt fra at være sket.

Dette sker heller ikke foreløbigt ganske enkelt fordi der har aldrig været så meget fup og forfalskinger i nogen valg i USA nogensinde som der har været under dette valg.

Lad os lige se på situationen.

Valgmandskollegiet

I USA foregår valget slet ikke som vi kender det i Danmark eller Frankrig. Det er nemlig ikke nødvendigvis den, som har flest stemmer, som bliver valgt.

I valget i 2016 for eksempel havde Hillary Clinton flere stemmer end Donald Trump, men det blev alligevel Donald Trump der blev præsident.

Dette kommer sig af, at i USA stemmer man ikke for manden, men for en valgmandskollegie.

Hver stat har en bestemt antal valgmænd (dette afhænger ikke bare af statens størrelse men også dens antal indbyggere).

På kortet her kan du se at Texas har 34 valgsmænd, Colorado har 9, Californien 55, osv.

I 2020 er der i alt 538 valgmænd. Og det er dem, der stemmer for præsidenten.

For at en præsident kan være valgt skal han have mindst 270 stemmer.

I alle stater (undtagen Maine og Nebraska som har en proportionnelt fordeling af stemmerne), får den kandidat der får flertal i staten alle valgmænd i denne stat.

Det vil sige at hvis, for eksempel, Trump fik 50,01% af stemmerne i Californien (hvilket er højst usandsynligt), så vil han have samtlige 55 valgmænd fra Californie for ham. Og ville altså have 55 af de nødvendige 270 stemmer.

Hvis Biden fik 50,01% af stemmerne i Texas (hvilket er lige så usandsynligt), ville han få samtlige 34 valgmænd i Texas.

Der er stater som plejer at stemme republikansk (som Texas) og andre som stemmer demokrat (som Pennsylvania).

Endeligt er der nogle stater som vipper fra den ene side til den anden. Det er som oftest dem, som gør forskellen.

På skrivende stund, her er hvor vi befinder os i valget: Valgmænd er blevet valgt.

Ifølge Google, og ligeledes i skrivende stund, så har 99% af stemmerne været talt. Joe Biden har fået 290 valgmænd og Trump fik kun samlet 214.

Man skal dog tage det med en bemol. Fordi selv om, for eksempel, Joe Biden har vundet Californien, intet forhindrer en valgmand at stemme på Donald Trump. Det har været tilfælde i 2016 hvor syv valgmænd som skulle have stemt på Trump stemte på Hillary Clinton.

Så selv om der ikke vil have været snyd, er det meget for tidligt at pege på Biden som vinder fordi valgmændene har ikke valgt endnu.

Derudover er der altså intet der forhindrer valgmændene i de stater der har snydt, at stemme på Donald Trump.

Hold op med at tælle!

Der blev regelmæssigt tale om at Donald Trump har krævet at man “holdt op med at tælle” og hermed give indtryk af, at han var bange for resultatet eller forhindre demokratiets gang.

Det er ikke det, der er sket.

I nogle stater, især dem som, traditionnelt, hører til demokraterne, når man fandt ud af, at Donald Trump indhentede eller fik flere stemmer end Joe Biden, så holdt man op med at tælle og lukkede biksen. Man begyndt først at tælle igen et par dage senere og, på magisk vis, så havde Biden fået samlet flere stemmer.

Da Donald Trump bad om at man holdt op med at tælle, det var i forbindelse med de brevstemmer som var ankommet efter valgdagen: Ifølge amerikansk lov, enhver stemme som ankommer efter valgdagen må ikke blive talt.

Dette var ikke tilfælde i nogle stater, og det var derfor Trump krævede at man respekterede loven og at man ikke talte de stemmer som ankom efter valgets officielle dato. Folk havde haft mulighed for at brevstemme godt en måned før valgdatoen, så de har haft rigelig med tid.

Det var lige meget hvem disse stemmer var for, hvis disse stemmer kommer efter valgdatoen, så er de ugyldige og må ikke blive talt.

Så ja, der har været en afbrydelse af tællingen, og ja, Donald Trump har bedt om at man holdte op med at tælle, men der manglede lige et par vigtige detaljer i disse fortælllinger.

Snyd eller ej

Der har været snyd med valget. Dette er fakta. Pennsylvania er allerede i gang med at blive undersøgt af USAs Højesteret mens jeg skriver disse linjer. Men det er jo ikke første gang. Pennsylvania er meget berømt for valgfusk.

Pennsylvania er en stat som tilhører demokraterne og som har tilhørt demokraterne de sidste 60 år.

Det er også en af de stater med den højeste kriminalitet (både for hvad hyppighed angår og hvad arter angår) og det er den stat som blev mest berørt af urolighederne, tyverierne og ødelæggelserne under de “fredlige” demonstrationer af Black Lives Matter.

Det største problem har været om brevstemmer og stemme via tredjemand.

Der var nogle tilfælde, hvor nogle har stemt ulovligt. For eksempel i Texas har en socialarbejder stemt for 134 personer uden deres tilladelse eller underskrift og uden at være i familie med dem (det skal man være ifølge Texas’ lovgivning).

Når der er brevstemmer, i valglokaler, er der medlemmer af den demokratiske parti og medlemmer af den republikanske parti som tjekker afstemningsedlerne. Hvis stemmesedlerne forekommer der okay, lader de den gå igennem, hvis ikke, lægger de den til side for at på det senere.

I Philadelphia (Pennsylvania) forhindrede de demokratiske medlmmer de republikanske medlemmer at nærme sig sedlerne. Dermed kunne republikanerne ikke tjekke sedlerne og dette er ulovligt.

Ligeledes i Philadelphia har flere 200-årige stemt, eller andre som man har vist har været døde i årevis har ligeledes stemt: Forhenværende boxer Joe Frasier, som er død i 2011 har lige stemt. Dengang stemte Joe Frasier republikansk men historien melder intet om, hvorvidt han stadig gør det eller om han er blevet demokrat post mortem.

Will Smiths fader, Willard Carroll Smith Sr., død i 2016 har ligeledes stemt her i 2020.

I andre tilfælde, Trump som var foran med 300.000 stemmer, efter en afbrydelse af tællingen kom bagud med 20.000 stemmer.

Andet tilfælde: Trump var 50.000 stemmer foran, 94% af stemmerne var talte. Så mister han 20.000 stemmer og går ned til 30.000 og 90% af stemmerne er talte. Hvilket kort sagt betyder at man har “fundet” stemmesedler i mellemtiden … Og de alle var for demokraterne.

Kort sagt, snyden i nogle stater er tydelig. Den skete helt sikkert i Michigan, Wisconsin, Georgia og altså Pennsylvania. Mest sandsynligt også i Nevada og i Arizona.

Hvad sker der så nu?

Eftersom der har været snyd, er valgmandskollegiet ulovligt og kan derfor ikke stemme. Det er loven. Sådan er det.

USAs Højesteret er så i gang med at gennemse det, der er sket i Pennsylvania.

Eftersom Højestereten har nu en flertal af republikaner, efter som Amy Coney Barrett lige er trådt til, vil nogen sige, at der er gode chancer for, hvis der er snyd mod republikanerne, at snyden ikke vil gå igennem. Andre vil sige at selv om der ikke har været snyd, vil man anklage den for at være det (det kommer an om man er tættere på republikanerne eller demokraterne).

Det er i øvrigt årsagen for hvilken Trump absolut vil have Barrett i den Højesteret før valget og årsagen for hvilken demokraterne absolut ikke ville.

De andre mistænkte stater skal så også gennemtjekkes og det vil begynde i morgen, mandag 9. november. Kun efter disse tjek og eventuelle rettelser og annulationer, vil man kun (gen)skabe Valgmandskollegiet og derefter have en ny præsident eller beholde den gamle.

Hvad vil resultatet blive?

At dømme efter det stor antal snyd der har været i dette valg, er der stor sandsynlighed for at valgets resultat bliver det modsatte af det medierne udbasunerer i øjeblikket og at Trump bliver genvalgt for de næste fire år.

I så fald, så har demokraterne allerede sagt og gentaget, før valget, at hvis Trump blev genvalgt, så vil de ikke respektere folkets valg og de vil starte en borgerkrig (hvilket får mig mere til at tænke på fascisme end på demokratiet, men pyt …).

Eftersom det er i de demokratiske stater, der har været flest ødelæggelser og kaos på det sidste, og eftersom (lad os ikke glemme det) at det var ligeledes demokraterne som startede den amerikanske borgerkrig (1861 – 1865), kan man stole på dem når de siger at de vil starte en ny borgerkrig hvis Trump bliver genvalgt.

Det vil sandsynligvis ligne mere by-kampzoner end en decideret krig, men noget vil der ske.

Det bliver i hvert fald ikke godt at have en amerikansk flag i sin have, religiøse tegn ved sit hus eller hvad som helst synlig tegn på, at man tilhører republikanernes side.

I dette tilfælde, så vil Trump sende Nationalgarden tage sig af problemet. Det vil koste liv, men det vil stoppe kaosen.

Sådan vil det se ud hvis det viser sig at der er været snyd (det er der) og at den snyd var af sådan omfang så at resultatet af valget er det omvendte en det, den er nu.

Der er ikke tale om konspirationsteorier, men det er simpelthen en beskrivelse af hvordan den amerikanske system fungerer, det, som er lige sket og det, der vil ske hvis tingene fortsætter af den vej de er gået indtil nu. Og for øjeblikket, så ser det ud til at fortsætte ad denne vej. (Cyril Malka)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top