Vil Trump blive genvalgt den 6. januar?

(28/12-2020) – Lad mig begynde denne post med min sædvanligt bemærkning: I modsætning til det man hører i øjeblikket, nej, Joe Biden er ikke valgt til præsident af USA endnu.

Før var han ikke valgt fordi beregningerne var ikke færdige og der skulle et hav af genoptælling for at finde valgmændene, hvilket kun blev gjort i mandags.

Som regel er det dog sandt at når valgmandskollegiet har stemt, siger man at den, som har flertallet (i dette tilfælde, Joe Biden) har vundet.

Men faktisk er det kun når stemmelisterne er accepterede og godkendte af Senatet at det er gjort. Som regel er der kun tale om formalitet, hvorfor man siger at vedkommende er nu præsident.

Men der kan sagtens ske noget andet denne gang.

Eftersom jeg ikke har læst denne nyhed i de danske blade, er der en god chance for at mange ikke er klare over det og det kan betyde at en mulig genvalg af Trump vil overraske mange (hvis man altså ikke ved, hvordan den hænger sammen).

Lad os nu se på, hvad der vil ske den 6. januar 2021.

Den 6. januar skal kongressen hold en fælles samling under ledelsen af vice-præsident Mike Pence, som er Senat-præsident.

Det er vigtigt at vide at denne session har, hvad man på engelsk kalder “Plenary power” (det vil sige fuld magt) og at dennes beslutninger er fuldt ud gyldige og umuligt at omstøde, ændre eller appellere.

Og den 6. januar vil vicepræsidenten have valget mellem to løsninger:

  1. Acceptere valgmandskollegiets valg eller
  2. overholde loven.

Her taler jeg om artikel II, del 1 af den amerikanske konstitution som give fuld magt til lovgivningen af forskellige stater sådan som der er præcedens i sagen Bush mod Gore.

Dette er vigtigt at tage med i betragtning da stemmetællingen er omtalt i artikel II, den 12. lovændring og 2 USC 15. Til det skal man tilføje historikken af tællingen og de mulige indvendinger som omtalte af Alexander Macris. Du kan finde alle detaljer her og her.

Til det skal man tilføje en vigtig detalje som den europæiske presse ikke har talt om (højst sandsynligt fordi de ikke aner hvad de skal med denne information og nedvurderer dennes vigtighed). Og det er at de omdiskuterede stater af Arizona, Georgien, Michigan, New-Mexico, Nevada, Pennsylvania og Wisconsin har sendt to lister til Washington.

Macris understreger, at i 1800, endda med de konstitutionelle mangler af Georgien, har Thomas Jefferson talt de mangelfulde stemmer fra Georgien og således stemt sig selv ind som præsident.

Dette beviser at Senatets præsident er den endelige autoritet som afgør enhver indvendinger eller problem med hensyn til afstemninger. Der er ingen mulig appel til denne beslutning.

Dette betyder ikke, at der ikke vil være protester men uanset hvad Mike Pence vil gøre, så vil der være protester.

I det ene tilfælde, hvis han ikke respekterer loven og accepterer de falske afstemninger og i det andet, hvis han respekterer loven og handler derefter.

Men hvad handler denne hersens lov om?

Loven

Først og fremmest så har de syv omdiskuterede stater brudt deres egne love.

I stedet for at omtale fakta som jeg allerede har skrevet i mine tidligere post, lad os bare blive på lov-siden af sagen.

Ifølge den amerikanske lov:

Et valg er en processus af stemmetælling for kandidater. Kun de gyldige og legale stemmer må blive talte.

Hvor at være lovligt skal et valg:

  • Være udtrykt af en vælger som selv er valgbar og skrevet ind i henhold til lovene gældende i pågældende stat.
  • Blive holdt i den periode som er afgivet i lovene vedtaget af generalforsamlingen af pågældende stat.
  • Blive holdt indenfor de regler som er afgivet i lovene vedtaget af generalforsamlingen af pågældende stat.

Enhver processus som ikke følger disse regler er ikke et valg og alt det, der udgår derfra kan ikke blive betragtet som valg.

Dette vil sige, at i en amerikansk valg, hvis der er nogle uregelmæssige seddler, har der været valg. Ikke en perfekt valg, men valg når loven for valget er blevet holdt.

Men når de, som skal styre valget bestemmer sig for at ignorere loven, uanset hvad for en ting de overværer, så er det ikke en processus indenfor loven og i dette tilfælde er denne processus ikke et valg.

Jo, der er tale om folk der har udfyldt nogle papirer, men siden det ikke er sket ifølge loven, er det hvad man vil, men det er ingen præsidentvalg.

Derfor vil vice-præsident Pence være over for en dilemma den 6. januar.

Han er kendt for at se på de amerikanske traditioner med respekt, og derfor vil han nok tøve med at bryde med tradition, men som den ærlig mand han er, sat over for en tydelig massiv ulovlighed, han burde handle på en måde hvor han følger og beskytter loven.

Som sagt højere op har Mike Pence modtaget to lister for Georgien. Dette vil sige at, på dette plan, har Georgien handlet i henhold til Georgiens lov og artikel II, del 1 af den amerikanske konstitution.

Dette vil sige at vice-præsident skal tage disse love med i betragtning.

Ifølge loven i Georgien, kræves det at alle brevstemmer skal være sendt af en legitim vælger og der er udspecificeret at valg-observatører skal være til stede hele tiden under stemmeoptælling.

Det sidste punkt blev ikke respekteret.

Processer blev ændret og udgivet af statssekretæren i Georgien og det er disse processer som blev brugt.

Og statssekretæren har altså ikke magt til at ændre sin stats lov som det passer ham!

Derudover har Georgien, sammen med andre stater, suspenderet stemmesedlernes tællingen midt om natten og påstod at der var “brud på et vandrør”.

Vi ved i dag, takket være en overvågningskameraoptagelse, at flere tusind stemmesedler blev ulovlig talt uden at der var observatører til stede.

Bedrageriet var gigantisk.

Som prikken over i’et så har Georgien, under autoritet af statssekretær Brad Raffensperger brugt Dominion-stemmemaskiner. Maskiner som han havde fået beviser for, ikke var til at stole på.

Under test var Dominions valgmaskiners fejlmargin på over 60 %, hvilket er langt over det tilladte.

Disse maskiner er bygget for at hjælpe bedrageriet uden at beholde spor efter det som loven ellers befaler. Det er mere end rigeligt til at få en valg til at vælte.

Tilbage til loven i starten af den artikel.

Det vil sige at eftersom Georgien ikke har fulgt loven som ellers er etableret i staten, i kraft ar artikel II, del 1 af konstitution, så har Georgien ikke holdt præsidentvalg.

Som følge deraf er der så ikke været valgt nogen valgsmand i Georgien, eftersom der ikke har været holdt valg.

Som følge af det, kan Mike Pence udmærket erklære den 6. januar, i henhold til amerikansk lov, at Georgien ikke har videresendt nogen stemme fra vælgere til Senatet.

Georgien vil dermed afgive nul stemmer for Donald Trump og nul stemmer for Joseph Biden.

Vice-præsident, som præsident af senatet har den endelige autoritet og uomtvistelig magt til at erklære at de syv omstridte stater har ikke organiseret et præsidentvalg og at deres stemmeafgivelser ikke var stemmer (eftersom der ikke blev holdt valg), de skal derfor ikke tælles med.

Jo, der vil være protester, men ingen har magt til at ændre eller omstøde denne beslutning.

Derfor taler man ikke om hvem har vundet, hvem har tabt i disse stater.

Men ved ikke at følge deres egne love, sådan som de er blevet til af deres egne processer, har disse stater brudt artikel II, del 1 og det vil sige at de ikke har organiseret valg og derfor er deres resultater lige meget.

Hvis stemmerne fra de syv omstridte stater bliver registrerede som værende nul, vil præsident Trump så have 232 stemmer og Joe Biden 222.

Den 12. lovtilføjelse siger at i dette tilfælde: “Stemmerne bliver talt […] den person som har fået flest stemmer for præsidentembedet er præsident […]”

Hvilket vil betyde at Donald Trump vil blive genvalg eftersom han har flertal af de gyldige stemmer. Der bliver derfor ikke brug for at implicere Repræsentanternes Hus for at løse en eventuelt tvist.

Er det, hvad der vil ske den 6. januar 2021? Det er meget muligt og i det tilfælde vil Kamala Harris’ Joe Bidens præsidentielle karriere stoppe før end den får til til at begynde.

Der er ikke tale om, i denne artikel, at sige om Trump er et godt eller dårlig valg. Der er især tale om at Joe Biden blev valgt efter en gigantisk svindleri og herfra til at man invaliderer valget i de stater som har snydt er der ikke langt.

Det bliver spændende at se, hvad der vil ske den 6. januar og i hvert fald, hvis du har læst hertil, så vil du kende grunden til det.(Cylle)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top