2020 – Årets bedste

(31/12-2020) – Hver den 31. december lytter vi til den musik vi har lyttet til eller opdaget året der gik og vi taler om årets højdepunkter. Vi finder ud af de ting vi har foretrukket som jeg derefter deler på min privatblog for det tilfælde det vil interessere nogen.

Her er så det bedste fra 2020 fra Malka & Malka

Bedste sanger

For mig var den bedste sanger i år, Eliad (Britt valgte Lior Narkis). Jeg har flere gange i de foregående år giver Eliad enten pris som bedste sanger eller sang. Jeg kan virkelig godt lide, det han laver og hans meget behagelig stemme får mig nærmest til at svæve ofte.

I denne sang synger han “Efo At?” (Hvor er Du?)

Bedste sangerinde

Helt ærligt har der ikke været mange kvinder der har imponerede mig i år. Den bedste af de få kvinder som har lavet noget rimeligt har været, synes jeg, Dikla, med sangen “Rak Tagid” (Fortæl mig bare).

Britt har valgt Vangie Gunn, som er kvinden som synger sangen “Lament of the Highbourne” i online spillet World of Warcraft.

Bedste band

Her til gengæld, var det hurtigt gjort. Vi har begge valgt bandet Hatikva 6 med deres sang “Ha Ivrit Ha Chadasha” (Den nye Hebraisk).

I den sang brokker sangerne sig at israelerne bruger engelske ord og udtryk hele tiden når de taler sammen og derfor forstår de ikke denne “nye hebraisk”.

Årets sang

Også her blev vi enige, Britt og mig, selv der var mange gode sange at lytte til i året der gik. Årets sang har for os to været “Toss a Coin to Your Witcher” som er fra serien af samme navn.

Hvis du har Spotify kan du finde min liste over årets bedste sang og sangere og du kan lytte til dem her: spotify:playlist:3zHTsgb8CvonuLwpXhQebe

Årets forfatter

Jeg har for vane at læse alt (eller det meste) af hvad en bestemt forfatter har skrevet i løbet af et år. Derfor, hvis vedkommende har skrevet en del, er der ikke altid plads til mange andre og “årets forfatter” er dermed nem at finde.

Hvis det er et sprog jeg taler, så læser jeg det gerne i originalsproget, og det var tilfælde her i år: Jeg læste (genlæste for nogle) alle James Bond skrevet af Ian Flemming og dermed er Ian Flemming blevet til årets forfatter (Britt har valgt CeeCee James).

Årets bog

Jeg har kastet mig i bogserien “Le Sorceleur” (The Witcher). Eftersom jeg ikke taler polsk, så kan jeg ikke læse bogen i originalsproget. Jeg har tjekket på nettet for at se hvad var de bedste oversættelser og åbenbart, den engelske oversættelse er meget kritiseret og den franske meget roste. Såhe… Tjah…

Derfor er årets bog for mig “Le dernier Voeu” (Det Sidste Ønske), fra serien “The Witcher”, skrevet af Andrzej Sapkowski (Britt har valgt “Believe it to Receive it” af Bernadette Rodebauch)

Årets film

Lidt svær valg: Jeg blev ikke rigtig begejstret for nogen film den forgangne år og jeg har flere gange genset gamle films.

En af de bedste for mig har været World War Z, og det, selv om jeg ikke kan lide Zombie-films. Men jeg syntes denne her var ganske godt lavet. Og det, de kommer forbi Jerusalem har sandsynligvis også påvirket mig (Britt har valgt “Shawshank Redemption”).

 

Årets serie

Her, til gengæld, hvis valget har været svær, så er det fordi vi har set så mange gode serier.

Jeg foretrækker serier frem for films fordi det varer længere og man kan bedre bygger personerne op og give dem dybde.

Mange serier, vi så, var meget gode: Better Call Saul, Tiger King, Vikings, The Good Place, The Spy … m.fl.

Men Britt og jeg blev enige om at give første plads til Sons of Anarchy: En moderne Hamlet fra rockerverden i Hells Angels stil.

Serien er af og til yderst voldelig, men man tåler det rent faktisk ret godt fordi det er (desværre) del af dette samfund i samfundet som rockerverden er.

Bedste skuespiller

Jeg er blevet på Sons of Anarchy og jeg har valgt Charlie Hunnam, den skuespiller som spiller Jax, hovedrollen i serien (Britt har valgt Will Smith for sin præstation i Fresh Prince of Bel Air).

Bedste skuespillerinde

Tjaeh … Jeg er blevet på Sons of Anarchy og jeg synes at Kathey Sagal, som spiller rollen som Gemma, Jaxs mor, er uden tvivl årets bedste skuespillerinde.

Hun er i stand til at spille rollen som manipulerende kvinde, stærk kvinde, som ikke går tilbage for noget som helst og dog … Man får sympati for hende to minutter efter at have ønsket hende død.

Personerne i denne serie er så flerdimensionelle at man får sympati for næsten alle, endda bad guys’ene (Britt har valgt Sandra Bullock for sin rolle i “Miss Congeniality”)

Årets bedste oplevelse

Tsk tsk tsk … Hvis du har fulgt mig i noget tid, så ved du at det fortæller jeg som regel aldrig. Det er det samme denne gang … Det er en hemmelighed!

Godt nytår til jer alle og … Lad os fortsætte vores stykke vej sammen for 2021, ik’ osse? (Cylle)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top