Præsident Joe Biden

(10/01-2021) – Denne gang er den god nok. Senatet og kongressen har godkend valgmandskollegiets stemmer og Joe Biden er officielt valgt som præsident af USA med 306 stemmer mod 232 for den udgående præsident.

Og lige som jeg havde forudsagt det i en tidligere post:

Dette betyder ikke, at der ikke vil være protester men uanset hvad Mike Pence vil gøre, så vil der være protester.

I det ene tilfælde, hvis han ikke respekterer loven og accepterer de falske afstemninger og i det andet, hvis han respekterer loven og handler derefter.

Mike Pence har valgt ikke at respektere loven og at acceptere de falske afstemninger, hvilket har vakt vreden af de pro-Trump amerikanere som var udenfor Capitol.

Capitolens indtagelse

Uanset hvad medierne siger, pro-Trump-demonstranter er mest typer som respekterer loven og de er sjældent de mest voldelige: Sidste gang da Antifa holdte en mod-demonstration mod en pro-Trump-demonstration, har journalister skrevet at tre personer blev stukket ned, men de undlod at præcisere, at det var Trumps støtter, som var blevet stukket ned.

Selv om der var politiet på stedet, forventede de ikke sådan en indtagelse af stedet. Der var lidt flere betjente end sædvanligt, men det var ikke en stor styrke.

Demonstranterne gik til indtagelse af Capitol, betjentene blev taget ved sengen og reagerede ikke i tide. Fire personer døde hvoraf en ubevæbnet kvinde og en politibetjent som fik en blodprop.

Kampen udenfor blev kort og intens. Demonstranterne har overrasket politiet, kravlet op ad Capitol, har knust vinduer så de kunne komme ind.

Efter at have knust ruderne og efter at være kommet ind, opførte demonstranterne sig nærmest som turister: De gik indenfor de afmærkede områder, tog billeder og passede godt på ikke at ødelægge noget.

Det var bestemt noget andet end de morderiske demonstrationer holdt af BLM og Antifa i flere måneder sidste sommer, hvor folk blev tæsket, slået ihjel og butikker plyndrede og sat i brand.

Du kan se en video-optagelse lige her:

Donald Trump har lavet en video som han har postet på sin Twitter-konto. En video i hvilken han siger at denne valg var forfalsket og at den valg blev taget fra ham, at han forstod sine vælgere smerte, men at trænge ind i Capitol var ikke løsningen. Han har opfordret sine støtter i at komme hjem i fred og ro.

Videoen blev lige med det samme blokeret af Twitter og Trumps konto blev suspenderet definitivt for “opfordring til vold”.

Det er helt ærligt svært at se hvor der er opfordring til vold her. Her er videoen som jeg har kunnet få fat i andetsteds (jeg har sat en dansk oversættelse under den for de, som har svært ved at forstå engelsk).

Jeg kender jeres smerte.
Jeg ved, I har ondt.
Man har stjålet denne valg fra os.
Det var en jordskredsvalg og alle ved det. Især den anden side [Demokraterne – OA].
Men I skal gå hjem nu.
Vi har brug for fred. Vi har brug for lov og orden. Vi skal respektere vores store lov og ordensmænd [senatorerne – OA].

Vi vil ikke have, at nogen kommer til skade. Det er en meget svær periode.

Der har aldrig været noget tid før hvor sådan en ting kunne ske. [Tage] fra mig, fra jer, fra vores land.

Dette valg var snyd, men vi skal ikke spille deres spil.

Vi skal have fred.

Så gå hjem til jer selv. Vi elsker jer, I er meget specielle, I har set hvad der er sket, I ser hvordan de andre bliver behandlet, så slemt og så ondskabsfuldt.

Jeg ved, hvad I føler.

Men gå roligt hjem til jer selv.

Om ti dage vil det Hvide Hus’ nøgler blive givet til Joe Biden og en ny tid vil komme.

Hvordan vil den se ud?

Biden-tiden

Biden er på grænsen til Alzheimer. Han er stort set ud af stand til at holde en forståelig tale og endnu mindre i stand til at tage beslutninger.

Den, der vil styre landet vil være Kamala Harris, en Demokrat fra den yderste venstre fløj.

I begyndelsen vil hun styre Biden fra kulissen og, når præsidentens helbred vil være kappet over, om et år eller højst to, vil hun benytte sig af konstitutionens 25. artikel og overtage landet officielt.

Der vil være en massiv skattestigning, en tilbagevending mod Paris-aftale, hvilket vil betyde at USA ikke længere vil være selvstændige for hvad energi angår men skal endnu en gang være afhængige af udefrakommende olie, hvilket vil sætte olieprisen op og føre til mere arbejdsløshed.

Det Højeste Ret som i øjeblikket har en flertal af republikanske dommer vil blive “proppet”: Der er i øjeblikket ni dommer i USAs Højeste Ret (siden 1869), men Demokraterne, som er mindretal i øjeblikket, vil forsøge at indsætte flere dommere (højst sandsynligt op til 15).

Eftersom dommerne er udnævnte af den siddende præsident, vil der så lige pludseligt være ni demokratiske dommere mod seks republikanske dommere, hvilket vil give en behagelig flertal til alle de demokratiske regeringer der vil komme og vil blokere alle de republikanske regeringer der vil komme (medmindre en af disse regeringer skårer Højeste Ret tilbage til ni).

Nu, hvor Joe Biden er ved at overtage magten, er det vigtigt at huske at arbejdsløshed er det laveste at det har været i over 50 år (ja, også efter COVID), at der er færre fattige i USA end der har været de sidste 50 år, at USA er selvstændige for hvad energi angår, at benzin koster mindre end 2 $ (12 Kr) for en Gallon (3,78 liter) og at USA ikke har startet nogen krig de sidste fire år.

Tværtimod har Trump-regering medvirket til at Israel og de Forenede Arabiske Emirater har sluttet fred, at Israel og Bahrain har sluttet fred og, seneste, at Israel og Marokko har normaliseret deres forhold.

Vi vil se, hvordan tingene vil udvikle sig i fremtiden, men jeg er bange for, hvis parret Biden-Harris spiller med musklerne i Mellemøsten ved at følge Obama og Clintons politik, risikerer tingene at tage en eksplosiv drejning.

Men de er jo mere eller mindre ligeglad fordi hvis der sker hvad jeg frygter, der vil ske (en tilbagevenden til Obamas politik over for Iran), vil de, der vil lide mest under det være Europa.

Der vil kun være minimale negative følger for USA og de vil komme ud af det bedre en Europa.

Jeg tror at USA går mod en mørk tid og at Europa vil lide meget under det.

Men vi får set hvad der sker. Det er rent faktisk ikke det, der bekymrer mig mest.

Mine bekymringer

Det, som bekymrer mig i al denne sag er ikke om hvorvidt det er Trump eller Biden der har vundet.

Om den ene eller den anden vinder er en detalje (ikke for amerikanerne, naturligvis, men for mig).

Det, der bekymrer mig er at vi har set en statskup udført af medierne.

Jeg har allerede omtalt det tidligere, men vi har alle kunnet se hvordan de store medier: Facebook, Twitter, Google, Wikipedia, CNN, CBS, osv. har blandet sig i denne valg.

Vi har alle set hvordan de har kvalt Trump (som den video, som lige er blevet censureret), uanset hvad han har sagt eller gjort og hvordan de har båret en politiker som har aldrig gjort noget godt (tværtimod) i de 47 år han har været politiker til toppen, til en stilling som han tydeligvis aldrig vil være i stand til at holde i fire år.

Når pro-Trump folk bliver tæsket eller dræbt, blot fordi de har en MAGA-kasket (Make America Great Again), bliver det ikke omtalt.

Når BLM og Antifa plyndrer butikker eller dræber folk på gaden, taler man om “fredelige demonstranter”.

Når Trump siger, at naturligvis støtter han ikke White Supremacy-grupper, “overhører” man det og medierne siger at Trump ikke tog afstand fra disse grupperinger.

Når Joe Biden siger at Antifa ikke er en voldelig gruppe men en “ideologi”, bliver ingen chokeret.

I det hele taget, nogle få rige personer, ledere af store kommunikationsgrupper har lige lavet en statskup i verdens største demokrati og ingen (eller meget få) bliver urolige over det.

Ja, naturligvis regner jeg med, at der vil være demonstrationer i USA og enkelte problemer, men det vil blive hurtigt kvalt.

Don’t worry! Big Brother is watching. Welcome to 1984. (Cylle)

Illustration de 1984: Par Jordan L’Hôte — Travail personnel, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15212492

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top