Den Store Udrensning

(18/01-2021) – Onsdag, d. 18 januar 2023

Klokken er nu 02:23 om natten denne 18. januar 2023 og min servers alarmsystem har advaret mig om et forsøg på indtrængen.

Det betyder at de har fundet min server, som ellers var godt skjult og at jeg snart vil forsvinde helt fra nettet.

Jeg håber at denne besked vil blive kopieret og sendt rundt før jeg forsvinder.

Det hele startede i begyndelsen af 2020, året for det amerikanske præsidentvalg.

Daværendes Big Tech begyndte at censurere de informationer, som kørte gennem dem.

Enhver information, der var i modstrid med Big Tech’s generelle meninger, blev skjult under et “falsk eller ufuldstændig information” -tegn eller også blev disse slettet og skribenten blev fjernet fra platformen for en kortere eller længere periode.

Det kunne være noget i forhold til COVID-19, nogle positive synspunkter om daværende præsident Donald Trump eller negative ytringer om nuværende præsident Joe Biden.

De sædvanlige antisemitter eller muslimske ekstremister som lederen af Nation of Islam, der sammenlignede jøderne med termitter eller ayatollaherne i Iran, der skrev om at udslette Israel, Europa eller USA blev dog ikke censurerede.

Denne dobbeltmoral og censur førte til fødslen af nogle andre platforme, herunder Gab, Wimkin og Parler, som var langt de mest populære.

Lidt efter lidt blev Big Tech-censur mere omfattende, især under det amerikanske præsidentvalg i november 2020, som var den største valg-svindel i USAs historie og i mandsminde.

Den 6. januar 2021 validerede Repræsentanternes Hus og Senatet valglisterne og gjorde Joe Biden, der allerede var på randen af senil demens, til den 46. præsident for De Forenede Stater.

Den samme 6. januar, under valideringen, trængte nogle af Donald Trumps tilhængere ind i senatet.

Dette var startskuddet for det, vi kom til at kalde for “Den Store Udrensning”.

Den følgende dag, den 7. januar 2020, blev alle Donald Trump-konti lukkede på alle platforme: Facebook, Instagram, Twitter, osv.

Hans YouTube-konto blev overtaget af Google: Nogle videoer blev forbudte og slettede, kommentarerne forsvandt, og det blev umuligt at skrive kommentarer under nogen af Trumps videoer.

Ligeledes blev alle e-mails fra præsident Donald Trump blokerede: Det blev umuligt for den stadig siddende præsident af verdens største demokrati at sende e-mails.

Men der var andre veje og andre måder at kommunikere på. Der var allerede en stor migration fra Facebook og Twitter til Parler. Migration som blev meget større fra det tidspunkt, Big Tech tvang præsidenten til stilhed.

Så den næste dag forbød Apple og Google Play Parler-applikationen fra deres downloadplatform under påskud af at folk brugte app’en til tilskyndelse til vold.

Naturligvis var der ikke nogen der gjorde indsigelser med at ISIS, Hamas og andre terrorgrupper regelmæssigt hælder deres had ud og rekrutterer online på Facebook, Instagram, Twitter og andre.

Da dette ikke var nok, slukkede Amazon serverne, som Parler var på. De gav kun en 24-timers advarsel for at sikre sig, at Parler ikke vil have tid til at indhente deres data før nedlukningen.

Imens, i Repræsentanternes Hus, krævede demokraterne at vicepræsident Mike Pence brugte den 25. tilføjelse til loven som tillod ham at fjerne Trump fra magten for at tage magten de sidste dage.

Dette var for at sikre sig, at Donald Trump ikke kunne stille op til valg igen i 2024.

Vi var nogle der undrede sig en del over det, fordi hvis ikke der var valgfusk, hvis Biden vitterligt havde vundet med så stort et flertal, så var der vel intet at frygte for at Trump skulle stille op igen i 2024.

Det gik Mike Pence dog ikke med på, så demokraterne prøvede endnu en “impeachment” (en slags Rigsretssag), som heller ikke lykkedes.

Joe Bidens indvielse var den 20. januar 2021, den foregik ikke stille af sig da der var masser af protester og derfor også forhøjet sikkerhed.

Den Store Udrensning begyndte virkelig en uge efter indvielsen.

Trump skulle forsvinde. Han blev beskyldt for at have opfordret til mord på USAs præsident (ved indvielsen) og af sammensværgelse mod staten. Han blev arresteret og fængslet.

Efter det, var det mest logiske at se, hvem var hans tilhængere for at finde ud af, hvem der ellers var del af denne sammensværgelse.

Facebook, Instagram og andre blev beordret til at give navnene og dataene på de konti, der fulgte Trump, og dem, der støttede ham eller endda dem, der udtrykte sympati med ham.

Selv om der var tale om mange data, tog det ikke lang tid da disse medier allerede overvåger, hvad der siges og hvad der betragtes som “forkert”.

På samme måde blev dataene fra Parler, som Amazon havde beholdt og afleveret til myndighederne brugt til at se og til at krydstjekke, hvem der ellers havde bakket Trump op.

Alle republikanerne, der stemte imod Trumps “impeachment”, og som forlod partiet (som protest mod de republikaner, der stemte til fordel for impeachment), blev ligeledes beskyldt for deltagelse i sammensværgelse, deres pårørende blev overvåget, og deres socialmedier-konti blev lukkede.

De fleste af dem blev anklaget og dømt for at støtte sammensværgelsen mod præsidenten og dermed opfordre til vold og de blev hurtigt fundet skyldige.

Den Store Udrensning fortsatte og greb om sig.

Efter at alle de “store” var faldet, gik man videre med de mindre fisk.

Det blev tilstrækkeligt at have skrevet på et tidspunkt, at Trump havde gjort et stort stykke arbejde med at reducere arbejdsløsheden, at der var færre fattige under hans periode, end der havde været i de foregående halvtreds år for at blive beskyldt for “Trumpisme”, som var blevet ordet for de folk, der støttede Trump og som også skulle jæges væk.

Amazon leverede hurtigt data fra alle, der have købt republikanske eller Pro-Trump-bøger.

Det var i denne periode, at min Instagram-konto og min Facebook-konto blev lukkede.

Kort efter, var det min hosting, der blev beordret til at slette min konto. Alle mine hjemmesider samt min kones hjemmesider (hvorfra vi tjener penge) forsvandt fra nettet.

Heldigvis har jeg nok kendskab til edb så jeg var i stand til at oprette min egen server, som jeg gemte mig bag skiftende IP og gik over til det, man kalder the Dark Web. Den sidste bastion.

Ligeledes ville min mobiltelefon ikke lade mig gøre andet end at foretage telefonopkald, og det var under kontrol. Mit telefonnummer, der var kendt af WhatsApp (som tilhører Facebook) blev markeret som tilhørende Konspirationen, og jeg kunne ikke længere bruge apps fra Googles Play Store.

Derudover, enhver app som ikke var installeret via Google Play blev automatisk slettet fra min telefon.

Som mange andre skiftede jeg derfor til engangs-telefoner uden nogen app installeret.

Derefter i slutningen af 2021 slettede PayPal min konto.

Jeg kunne ikke længere modtage betaling eller betale over internettet. Så jeg blev nødt til at skifte til bitcoins, som var efterhånden den eneste valuta vi, fra “Konspirationen”, kunne bruge.

Dette førte til forbud mod bitcoins fra nettet i løbet af 2022.

Enhver virksomhed, der brugte bitcoins, blev udelukket og kunne se sine konti lukkede, så ingen etablerede virksomheder eller folk turde bruge dem af frygt for forsvinding og eventuelt anmeldelse for Trumpisme.

Det blev ikke længere muligt for mig at tjene penge, ikke længere muligt for mig at arbejde, og når de vil være kommet igennem min servers sikkerhed, vil jeg blive slettet og jeg vil forsvinde fra eksistensen.

Klokken er nu 03:01 om natten, og jeg klarer den nok ikke til daggry.


Science fiction? Ja måske.

Men hvis jeg havde fortalt dig for tre måneder siden, at Big Tech ville forbyde et helt netværk (såsom Parler) bare fordi de ikke kan lide og ikke er enige i, hvad der bliver sagt der, du ville helt sikkert også have sagt at jeg havde for meget fantasi.

Problemet er ikke, at der er brud på ytringsfriheden.

For det er slet ikke, hvad der er sker.

Brud mod ytringsfriheden er, hvis kongressen og senatet forbyder folk at sige eller at skrive visse ting. Og det er ikke det, det handler om.

Facebook, Twitter og andre er private virksomheder. De kan forbyde eller tillade lige præcis hvad de vil og slette konti af hvem de vil af en hvilken som helst grund, der passer dem. De er ikke tvunget til at tillade nogle bestemte personer hvis de ikke vil og de skal ikke stå til ansvar over for nogen.

Nej, problemet er andetsteds.

Der er faktisk to store problemer.

Det første problem er, at disse platforme har monopol på kommunikationen: Facebook, WhatsApp og Instagram tilhører alle den samme person.

Ikke nok har de monopol på kommunikationen, men disse platforme forhindrer andre platforme (såsom Parler eller Gab) i at tilbyde et alternativ.

Gab (en alternativ til Twitter) er for eksempel også blevet lukket flere gange og deres PayPal-konto blev slettet.

De blev tvunget til at udvikle deres egen server og er tvunget til at modtage deres betalinger i bitcoins.

Så for nogle, det jeg har beskrevet her er ikke science fiction, men den barske hverdag.

Det andet store problem er den mængde meget personlige data disse giganter har om os: Amazon ved alt hvad du læser, alt hvad du køber online (hvis du har købt på Amazon, ved de det, men ellers PayPal eller andre ved det).

Facebook og andre ved, hvor du bor, hvad du kan lide, hvad du ikke kan lide, hvad du skriver, til hvem, hvad du køber, hvor gammel du er, hvis du bor i en lejlighed eller et hus, mærket på bilen du kører i, de fester  du deltager i, de sager du brænder for, dine politiske meninger, dine meninger overhovedet, hvad du spiser, hvor du går, når du motionerer og når du går på ferie …

Kort sagt, du har ikke mange hemmeligheder for disse Big Techs.

Amazon ved præcis, hvilke bøger du har købt, ja, men, hvis du som mig læser på Kindle, ved Amazon nøjagtigt, hvor langt du er nået med din læsning, og hvilke(n) linje(r) du har understreget.

Lige nu bruger de disse oplysninger til at finde ud af, hvad de skal tilbyde til dig, men intet siger, at disse oplysninger kun er og kun vil blive brugt til det.

Hvis du har Gmail, læses alle dine e-mails af Google-bots for at placere de reklamer, der passer dig bedst (som du har flere sandsynligheder for at klikke på og købe).

Mange udbyder opbevarer data (hvor du har surfet, hvem du har ringet til og hvor længe) og de kan fremtrylle disse data frem ret langt tid tilbage, hvis og når det er nødvendigt.

Ja, indtil nu nøjes Big Tech med at bruge disse data til at kende dig så godt, så de kan sælge dig bestemte ting, men hvis de vil, kan de gå meget længere.

Hvis staten påtager sig en slags udrensning, som det er ved at ske i USA lige nu, vil alle disse data være perfekt til at ramme “dissidenter”.

Så længe du har det godt med staten og så længe du er enig, så har du vel ikke noget imod det, men hvis du en dag bliver uenig og river dig løs, kan det meget vel være, at din dagligdag kan tage en anden og uventet drejning.

Husk, Big Tech er lidt som banker: De er ikke dine venner. De har ikke venner. Kun kunder. Du tolereres kun, hvis du går med strømmen.

Det her handler ikke om at være for eller imod Trump, men for lige at klargøre at det, der lige skete viser den magt, nogle få mennesker har i verden. De er ikke blevet valgt af os, men de kan styre os bedre end magthaverne.

Jeg forlod Twitter i 2018, da de nægtede at lukke Louis Farrakhans konto (lederen af Nation of Islam).

Ikke blot havde han sammenlignet jøder med termitter, men han forklarede stolt, at han var “anti-termitter”.

Når jeg ser den magt Facebook og deslige har og den magtmisbrug der lige er blevet brugt, overvejer jeg om jeg vil lukke mine Instagram- og WhatsApp-konti og vil flytte til Parler (når de kommer tilbage online) og Telegram i stedet for.

Jeg har endnu ikke taget nogen beslutning. (Cyril Malka)

1 kommentar til “Den Store Udrensning”

  1. Det er uhyggeligt at gøre sig tanker om hvilken dyster fremtid vi går i møde.
    Som du så rigtigt skriver er den slet ikke så fjern, som man kunne ønske sig.
    En fremtid hvor en lille klasse af aristokrater har tilranet sig en enorm magt, mens den almene borger, fuldstændig magtesløs må henslæbe tilværelsen i elendige jobs eller sågar arbejdsløshed, uden udsigt til et bedre liv.

    Det lyder vitterligt som den mørke middelalder. Og med den fart corona krisen, valg og whatnot, har sat på tingene. Så kan det reelt blive vores skæbne i en nær fremtid, hvor globale supermilliardærer sidder tungt på klodens ressourcer og leger Gud.

    Det er godt skrevet. Jeg frygter desværre også at vi er på vej ind i en periode med større social og økonomisk ulighed, end der i forvejen eksisterede, særligt i USA.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top