Krypto for dosmere

Krypto for dosmere - illustration (21/11-2022) – Kryptoer er faktisk nemme at forstå: Man tager et computerprogram, der skaber enheder i et antal begrænset af tekniske krav (algoritmer). Man døber disse enheder ‘valuta’ (‘mønter’). Man sælger så denne ‘valuta’ til folk, der giver en rigtige dollars eller euro for at købe dit skrammel din “valuta”.

Disse nye ‘valutaer’ – præsenteret som et tilflugtssted over for dollaren! — vækker stor opsigt. Der skabes “børser”, hvor værdien af krypto-valutaer er skyhøje (fordi efterspørgslen er høj). Og så sker miraklet!

Der bliver udformet gevinster på Jesu måde! Ti enheder kryptovaluta, som man har købt for 10.000 dollars, er snart 100.000 dollars værd. Ti gange mere! Inden for få måneder!

Derfor er der opstået en stolt generation af kryptomillionærer, der kører i guldbelagte Ferrari, der ville have haft et dusin Rolex på armene, hvis de havde haft en arm lang nok til det.

Jeg var så heldig for noget tid siden at støde på en kryptomillionær: Miss Irina.

Det var for nogle måneder siden. En smuk efterårseftermiddag befandt jeg mig på en terrasse og nød en kop kaffe.

En af mine bekendte vil absolut gerne præsentere mig for sin nye veninde.

Så trådte den 21 eller 22-årige dronning frem på terrassen som om hun var Marilyn Monroe der gik ind i en chimpanse indhegning.

Hun gav mig straks et blik der fik mig til at få lyst til at forsvinde under den stol, jeg sad på.

Irina gav ikke engang hånd til mig. Hendes hånd nåede ikke ud til mig. Hun lod det hænge i luften, vagt nogenlunde i min retning og ventede på, at jeg ivrigt greb denne mulighed for at røre vidunderet.

Min bekendte sværmede rundt omkring hende, kiggede forelsket og beundrende på hende og tændte endda hendes ekstra lange, ekstra tynde cigaretter for hende.

Pludselig talte Irina I, kejserinde af alle kryptoer over kryptoerne, uden at værdige mig et blik da synet af hendes glødende falske negle (guld?) fangede hele hendes opmærksomhed.

Irina vil gerne forklare mig, hvad hun gjorde.

Hallelujah! Vil hemmeligheden blive åbenbaret for mig?

Irina var, med hendes egne ord, en ‘krypto-millionær’, og hun uddybde sig i en byge af investeringskoncepter og -strategier, som jeg ikke forstod en tredjedel af en fjerdedel af.

– Jeg har tjent penge nok til, at mine børn og mine børns børn, og deres børn, aldrig behøver at bekymre sig om penge. Sagde hun.

Jeg nippede ydmygt til min kaffe, bevidst om at leve, hvad der sandsynligvis var min eksistens apoteose.

Nu er jeg ret ferm i aritmetik og så prøvede jeg at regne ud, hvor mange millioner vi talte om.

Hvis jeg tog i betragtning det uundgåeligt sølle beløb af sin oprindelige investering som Irina delte med mig, fortalte en hurtig beregning mig, at selvom kejserinde Krypto nok er millionær, så taler vi om højst en enkelt million. I hvert fald, et et-ciffer-million

Men okay! Ja! Ja! Hun var kun 21!

Hvem er jeg til at udspørge selve Hendes Transcendens, da jeg som 21-årig arbejdede som rengørings-assistanti supermarkeder for at betale mine studier?

Da samtalen ikke interessere hende længere (hvilket vil sige, da hun var færdig med at tale), vendte Irina sig simpelthen om, og hun gik uden et ord.

Idet hun vendte om, delte hun generøst med os sin Chanel 5 som hun måtte have badet i. Så gik til sin sin special collection Aston Martin-bil med håndsyede sæder og kørte væk.

For tre dage siden mødte jeg igen kryptokejserinden i samme etablissement hvor jeg igen tog en kop kaffe (jo! Jeg kan godt lide stedet!)

Hun arbejder der nu som servitrice og ser ud til at have udskiftet lugten af Channel 5 med lugten af arbejdssved.

Jeg ville have givet hende drikkepenge, men desværre havde jeg ingen coin-coin med mig. (Cylle)

1 kommentar til “Krypto for dosmere”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top