0. Flipper

On te donne trois balles, la première t’es un môme
Tu prends la cadence, tu entres dans la danse
Dans la violence des chocs, tu comprends ta chance (Téléphone)

(Man giver dig tre kugler, Første kugle, du er et barn
Du lærer rytmen, du træder ind på dansegulvet
I chokkenes vold, forstår du dit held)

 

Jeg taler sjældent om mit privatliv. Blot nogle små eksempler af og til, for at illustrere nogle ting.

Hvis jeg har taget chancen og sagt mere (men som regel kun til folk, som er tæt på mig), efter noget tid plejer jeg gerne at høre noget i retning af: “Du burde skrive en bog om det”.

Til det plejede jeg at trække på skuldrene.

– En bog? Men hvof’ det? Der er en masse mennesker som har haft et liv lige som mit eller endda værre. Og derudover, så vil det ikke interessere nogen. Det er så almindeligt at tro, at man er så speciel, at det vil interessere de andre. Nej, nej!Det er en samtale, som jeg har haft mange gange.

Den mest insisterende person har været min kone, Britt. Men okay… Hun er forfatter, såhe…

Og så var der andre af mine venner, som begyndte på den plade: “Du burde skrive en bog, blablabla”. Det begyndte helt ærligt at blive til mange mennesker.

Okay, tænkte jeg så! Bare for at bevise, at jeg havde ret, tog jeg udfordringen (min kone siger, at det er fordi jeg har tyr i ascendant).

Jeg samlede en lille gruppe mennesker som var interesserede og jeg begyndte at skrive. Jeg sendte den første kapitel og regnede med at alle vil falde i søvn før slutningen …

Jamen nej! Tværtimod. Jeg skrev rundt regnet en kapitel om ugen og læserne var utålmodige med at få den næste kapitel.

Jeg spurgte regelmæssigt: “Jamen, synes I ikke, at det er skid… meget kedeligt?”

Nej, tværtimod!

Og, et kapitel ad gangen, blev jeg færdig … Eller næsten. Idet, at der er en del ting at tale om, regnede jeg med at skrive to bind, men det bliver så en trilogi.

Serien blev skrevet på fransk og hedder “Croire en demain” (Tro på [dagen] i morgen), fordi, uanset hvad der er sket, jeg har altid set frem i livet. Jo, jeg har fået en del slag og, i alle tilfælde, er jeg blevet ved med at tro på min næste. Med at tro på mine næste.

Joda, jeg har mistet håbet af og til, men et eller andet sted blev jeg ved med at elske mennesket, selv om jeg har afbrudt forbindelsen med nogle. Og det er en af hovedbudskaberne i denne biografi.

Den første del hedder “Boule de flipper” (flipperkugle). Du vil forstå hvorfor når du læser denne bind.

Da musikken har været meget vigtig i mit liv, er hvert kapitel indledt med få linjer af en sang som var en hit, det år, hændelsen sker.

Der er en del som er romantiseret. I nogle tilfælde har jeg genkonstrueret dialogerne ud fra hvad, man har fortalt mig og ud fra det kendskab jeg har af de forskellige personer og deres måde at tale og at handle på.

Eller også hvis nogle ting er sket mens jeg var meget ung, har jeg bygget lidt oven over det, jeg husker, så det danner mening.

Derudover, jeg har altid stilet mange spørgsmål til mine bedsteforældre, min onkler og tanter og jeg har taget mange notater.

For eksempel er de fleste dialoger mellem min mormor og morfar samt mellem min mormor og farfar skrevet nøjagtigt sådan som de blev fortalte til mig af min mormor. Ligeledes de fleste beskrivelser svarer nøjagtigt til det, jeg fik fortalt.

Derfor er der nogle dialoger som er helt præcis sådan som det skete, andre som er udviklede ud fra hukommelse og andre er opfundet.

Jeg har ændret alle fornavne undtagen min egen. Jeg har ligeledes ændret alle efternavne undtagen efternavnet Malka. De fleste personer fra disse bøger er stadig i live og har ret til anonymitet. Derfor, hvis du genkender et eller andet navn, er det fuldstændigt tilfældigt fordi med undtagelsen af navnet Cyril Malka, er alle andre navne ændret.

Dog, i denne bind er alle stednavne og bynavne bevarede.

Når det nu er sagt, ønsker jeg dig en god læsning.

Denne bog er dedikeret til min kone, Britt Malka (jo! Det er hendes rigtig navn!)

 

6 kommentarer til “0. Flipper”

 1. Kære Cyril – du skriver godt og har et glidende sprog. Skidt pyt med stavefejl (der er ikke så mange) – eller kommasætning etc. Det er god læsning indtil nu – derfor venter jeg spændt på det næste, der dukker op fra dig. Mange hilsner Tanja

  1. Kære Tanja, tusind tak, det var sødt sagt. Jeg er glad for, at du kan lide det, du læser, og især, at stavefejl og kommasætning og alt det her ikke er for meget ud i skoven 🙂

   Tusind tak for din kommentar.

   Cyril

 2. Anette Therkildsen

  Mennesker og fællesskaber giver forståelse for hvordan livet kan forme sig, så læser gerne videre.
  AnetteTherkildsen

  1. Goddag, Anette,

   Tusind tak. Det glæder mig 🙂 Jeg håber at kunne holde opmærksomheden 🙂

   Cyril

  1. Velbekomme, nusser.

   Ja, det er rigtigt, du ved det ikke fordi jeg skrev dedikationen når alt var færdig 🙂

   Jeg håber ikke at det bliver for kedeligt at genlæse noget du allerede har læst 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top