Troen på dagen i morgen

(13/02-2018) – I september sidste år blev jeg færdig med tredje og sidste bind af min selvbiografi. Den er skrevet på fransk og hedder “Croire en Demain” (Troen på [dagen] i morgen). Det tog mig lang tid at blive overbevist om at skrive det og jeg fatter stadig væk ikke, hvorfor det har interesseret så mange. Men fakta er at bøgerne har haft en meget større succes end jeg havde regnet med.

Der er tale om en trilogi (og jeg regner ikke med at skrive en fjerde bog) og de hver har en undertitel.

Den første hedder Boule de flipper (Flipperkugle), den anden hedder Descente aux enfers (Nedgang til helvedet) og den tredje, Horizons (Horisonter).

Når jeg taler med nogle fra Danmark, hvis talen kommer ind på bogskrivning og når jeg fortæller om trilogien, har jeg gang på gang fået at vide, at det var meget synd, at det var skrevet på fransk, for det var den eller den interesseret i at læse.

Helt ærligt, der er ikke en marked for det i Danmark. Det kan jeg i hvert fald ikke forestille mig. Derfor har jeg altid afvist det.

Men siden jeg blev ved med at høre same bemærkning (og siden jeg blev klogere efter den franske udgave) så fandt jeg på en mellemvej.

Nej, jeg vil ikke udgive det i Danmark. Det kræver at jeg finder en udgiver (eller udgiver den selv), nogle til at rette mine stavefejl og alt muligt. Nej, det gider jeg ikke. Også fordi jeg kan ikke forestille mig at kunne holde mere end meget få folk interesserede i det. Men måske kan det interessere dem der kender mig eller husker mig.

Derfor kaster jeg mig ud i oversættelsen af disse tre bind. Jeg håber på at kunne komme ud med en kapitel ca. en gang om ugen, men det er ikke sikkert. Der vil være en del stavefejl, og det er der ikke noget at gøre ved. Så hvis du kan tage det … Velkommen til.

Jeg har lige lavet en ny kategori: Troen på dagen i Morgen og vi vil se, hvor langt vi vil gå sammen ad den vej.

Den første kapitel, kapitel 0, som er en slags indledning, er færdigoversat.

God fornøjelse (håber jeg, da!) (Cyril Malka)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top