20 års bryllupsdag

(02/10-2018) – Vi er lige rendt i en masse helligdage her i landet. Først har vi haft to dage for nytår (vi er trådt ind i år 5779), så yom kippur,sukkot (løvhyttefesten), så simchat torah … Og det vil sige at de dage, hvor jeg arbejdede, så har det været ret koncentreret med en masse patienter lige efter hinanden og når aftenen kom, var jeg ret udtømt.

Derudover så er det mig der laver mad, især for festdagene, så mellem bagning, madlavning og alt… har jeg slet ikke haft tid til at skrive. Jeg ville gerne have skrevet om den 24. september og om Kim Larsen og nu om Charles Aznavour, men jeg har ikke haft tid før nu.

Så jeg vil skrive det med lidt forsinkelse.

Vi begynder med den 24. september, altså sidste mandag. Det her er en vigtig dato fordi den dag har Britt og jeg fejret… vores 20 års bryllupsdag.

Ak ja, hvor tiden går!

Vi blev gift den 24. september 1998 i Gundsømagles rådhus, kl. 14:30. Gundsømagle er en lille by i nærheden af Roskilde.

Da vi havde masser af arbejde, så kunne vi ikke rigtig rejse så længe for vores bryllupsrejse, og altså heller ikke for langt.

Så vi tog en uge (eller var det lidt mindre) i en luksusvilla som vi havde lejet i Karrebæksminde, syd for Næstved.

Vi havde lejet et stort hus med sauna og alting og det er under denne bryllupsrejse, at jeg forstod, at Britt nu var en integreret del af mit liv.

Det blev konkretiseret den dag hvor, under denne bryllupsrejse i denne villa, jeg var under brusebadet og Britt kom til mig i brusekabinen.

Det var den dag, hvor jeg sagde til hende:

– Hvad fa’en! Kan man nu ikke længere tisse i fred her i huset?

Ja! Siden denne dag har vores liv været tæt knyttet sammen.

Det var første gang at jeg mødte en kvinde som var stolt (og er stadig væk stolt) ikke bare at bære mit navn, Malka, men hun har også lavet dette navn hendes.

Britt er ikke min skygge. Langt fra det. Britt er min anden.

Ja. Naturligvis har der været problemer i mellem os, og endda et par ret alvorlige kriser. Det er lidt logisk og hvis jeg sagde det omvendte, vil I ikke tro på mig.

Et lykkeligt par betyder ikke nødvendigvis et par hvor alt altid bare går uden bumps ind imellem. Det kan også betyde et par som har kunnet overkomme problemerne, tilpasse sig en til den anden og overkomme de vanskeligheder man møder.

Da jeg bekæmpede sekterne, Britt var ved min side. Da jeg mistede mine børn, Britt var ved min side. Da jeg faldt sammen under stress i 2007, Britt var ved min side.

Da Britt bestemte sig for at blive forfatter, var jeg ved hendes side og motiverede hende. Da Britt havde sine tvivl, følte sig fortabt og vil droppe det hele, var jeg ved hendes side. Når Britt behøver inspiration, idéer, løsninger, hun vender sig mod mig.

Når jeg behøver inspiration, vender jeg mig mod hende.

Jeg tror at for os begge, det værste det kan ske er hvis vi lige pludselig ikke har den anden at vende sig imod.

Så jeg regner med at vi tager en 20 år mere og at du stadig vil være med på denne blog for at læse om det.

Vi ses igen om tyve år. (Cyril Malka)

6 kommentarer til “20 års bryllupsdag”

  1. Tanja Znaider

    Mazel tov – til jer begge. Det er dejlig læsning. Stort knus herfra – Tanja…

  2. Et noget forsinket tillykke til jer begge ❤️Ja lykken kommer til den der venter længe nok ❤️( men jeg når jo nok ikke at ønske tillykke efter de næste tyve ,SORRY . 🙃

    1. Tusind tak, Laila.

      Ah… Ikke sikkert, hvem ved. Måske kan du være med næste gang. Man skal aldrig sige aldrig 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top