Kim Larsen – min anekdote

(03/10-2018) – Jeg lærte Kim Larsen at kende i Frankrig. Det må have været først i 80’erne. Han hittede med “Donnez-moi du feu”.

Jeg kom til Danmark via Israel, hvor jeg lærte en del danskere at kende og dengang, var det meget almindeligt at folk spillede Kim Larsen på guitar.

Jeg lærte også nogle af disse sange, som lød meget fremmedartede for mig: Kvinde min, Joanna, Blaffersangen, blot for at nævne nogle.

Jeg ankom til Danmark sidst i februar 1983 og jeg boede i Gadevang, i nærheden af Hillerød, hos min daværende kærestes forældre: Laila og Jørgen (hej, I to!)

 

 

Tilfældet vil have at Kim Larsen, for nyligt vendt hjem fra sin flop i USA skulle spille i et populært spillested, hvis navn jeg har glemt, i Hillerød. Dér så vi ret mange bands som spillede hver fredag eller lørdag: Blast, Fredefup, m.m.

Og så havde de altså fået Kim Larsen ind.

Entréen var meget dyrere end den almindelige pris. Jeg mener det var ca. det dobbelte end det, vi plejede at give. Jeg kan ikke huske om vi gav 50 Kr. eller 75 Kr. pr. person, men det var derhenad, og dengang, var det altså meget mere end hvad vi plejede at bruge.

De to ting med hinanden: Den høje pris og det, at han i to år havde været ud af spillet gjorde at vi var højst syv eller ti personer til denne koncert.

Han sang nogle af sine gamle sange og nogle nye, vi aldrig havde hørt før. Den ene var ret rock og hed “Tid til”. Det lød ret godt.

Det er den sang som, et par år senere, blev til “Tik Tik”, i en meget langsommere version på pladen, og filmen, Midt om Natten.

 

 

Succes vendte tilbage til Kim Larsen og jeg var ret fan. Jeg kunne godt lide, at han var så engageret i så mange ting.

Tiden gik og jeg blev gift (med en anden pige end hende jeg kom til Danmark med) og min eks-kones familie som boede i Vordingborg, var meget politisk aktiv indenfor Socialdemokratiet og meget aktiv i det hele taget i mange sager i Lolland-Falster området især. Det var ofte de arrangerede koncerter og andre ting til forskellige formål.

Det indbefattede ofte et stort arbejde og en stor mængde frivillige.

En dag havde de arrangerede en koncert med Kim Larsen for jeg kan ikke huske hvilken sag i Nykøbing Falster (tror jeg det var).

Kim Larsen, som havde fået succes igen efter Midt om Natten og som vist lige havde taget “Forklædt som voksen” havde sat sine priser op. Dengang, i 1985/1986, tog han 150.000 Kr. for at spille. Derudover, skulle vi arrangere teknikkerne, scenen og oprydning.

Til sammenligning, TV2, som dengang hittede med “Rigtige Mænd” tog 62.000 Kr. og kom med egne hold og teknikker og arrangerede det hele selv.

Det var nu noget af en sum men vi gik i gang med billetsalget og alt andet.

Dagen oprandt, hvor Kim Larsen skulle spille.

Regnskabet viste et hul på 20.000 Kr. Vi havde “kun” fået samlet 130.000 Kr.

Vi ringede til Kim Larsen som var på vej.

Han tog os på bil-telefon da han var på vej til Nykøbing. Rent faktisk, var han på broen, kun få minutter derfra.

Vi fortalte ham, at vi kun havde samlet 130.000 Kr. men at vi håbede, og regnede med, at få de sidste 20.000 Kr. ind med ølsalget.

– Nej! Ikke interesseret!

Han var på broen! Han var dér næsten! Men så vendte han om og tog hjem til København (det var før han flyttede til Odense).

Så var det op til os at rydde op, aflevere øller igen, give billetpengene tilbage osv.

Så da han senere, i fjernsynet, fortalte hvordan ham og Erik Clausen vil “redde Ungdomshuset” i København og hans “socialengagement”, fik jeg lige som en dårlig smag i munden.

Måske hvis vi havde haft fjernsyn på, havde han ikke vendt om.

Siden den dag, har jeg betragtet Kim Larsen som en hykler og jeg bryder mig ikke om hykleri.

Jo. Han har lavet gode sange ind i mellem, men derudover har jeg siden dengang betragtet ham som en tom skal som udnyttede sit “ih så social billede” for at få folk til at købe sine plader… og pladder. (Cyril Malka)

4 kommentarer til “Kim Larsen – min anekdote”

  1. Ja. Især at vi nok ville have fået det sidste 20.000 i ølsalg. Hvis ikke, så er der højst tale om et par tusind kroner, der manglede… Men på det tidspunkt var der flere sager med ham.

   Kort tid efter så var der en sag hvor han skulle spille jeg kan ikke huske hvor, og hvor han gjorde indsigelser efter indsigelser. Til sidst, nægtede han at spille med forklaringen om at der “regnede på scenen”.

   Ifølge arrangørerne, så var det ikke sandt. Der regnede, godt nok (det gør det nu ofte i Danmark), men scenen var overdækket.

   Kim Larsen påstod at der var hul igennem, hvilket arrangørerne nægtede.

   Ifølge dem, så det ud som om Kim Larsen forsøgte at finde undskyldninger hele vejen igennem for ikke at spille denne aften. Der var både det ene og det andet teknisk i vejen, indtil der kom den med at der “regnede på scenen”.

   Det endte vist i retten, eller der blev truet med retssag.

   Så hørte jeg ikke mere om den sag. De har nok fundet en løsning.

   Det var forholdsvis kort efter denne sag på Lolland-Falster. højst to eller tre måneder efter.

   Ja… Flade fornemmelse… Og især stor skuffelse 🙁

 1. Tak for din modifikation , af den lidt hysteriske og afgudsdyrkende hyldes af Kim Larsen . Men hans musik er skøn . Tak for hilsen ,så kram herfra . Har en ide om den unge “mand “har fødselsdag lige om lidt så tillykke , ved du nok skal blive fejret behørigt . 🇩🇰❤️🇩🇰♥️🇩🇰

  1. Ja, han har i hvert fald lavet skønne numre. Efter denne sag, så holdt jeg dog op med at købe hans plader. Så min sidste plade med ham var “Forklædt som Voksen” 🙂

   Det var dog utrolig, den hukommelse du har! Ja, ganske korrekt, det er min fødselsdag i dag, den 6. oktober. Og jeg fylder 55. Hvad bliver tiden af? 😀

   Tusind tak for din lykønskninger, det varmede. Og ja, det bliver fejret 🙂

   Hils derhjemme.

   Knus

   Cyril

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top