2018 – Årets Bedste fra Malka & Malka

(01/01-2019) – Som du måske ved det, hver 31. december ser Britt og jeg tilbage på det år, der er gået og vi stemmer på vores yndlingsskuespillere, yndlingssangere, yndlingssang, osv.

Vi slutter gerne med årets mest positive hændelse. Vi ser kun på det gode og det positive i det forgangne år, også fordi der er så meget af det.

Så … Hvem blev kåret til “Årets bedste” hos Malka & Malka for året det gik?

Årets bedste skuespiller: Stephen Amell

Stephen Amell
Stephen Amell

Han er den, der har hovedrollen i TV-serien Green Arrow. Han spiller rollen som Oliver Queen.

Vi har ikke set alle sæsoner endnu, vi har et par sæsoner tilbage, men vi har elsket serien fordi for en gang skyld taler man om et meget menneskelig super-helt. Han er ikke sådan en spejderdreng perfekt superhelt, men en helt som har en del mørke sider. Det gør serien meget mere spændende i det hele taget.

Også det med at de ikke tøver at slå nogle af disse superhelte ihjel gør at man vitterligt er bange af og til for hvem de nu har tænkt sig at skrive ud af serien.

Den kører på Netflix og den er bestemt seværdig hvis du nu kan lide superhelte-serier.

 

Årets bedste skuespillerinde: Lesley-Ann Brandt

Mazikeen
Mazikeen

Hun spiller rollen som dæmonen Mazikeen i TV-serien “Lucifer”. Hun er yderst smidig og kan lave flotte stunt (og også håndterer hun knive på imponerende vis). Men det er der en grund til: Hun er en ægte sportskvinde og i Sydafrika har hun endda spillet professionel Hockey.

Selv om Lesley-Ann Brandt er født i Sydafrika, så er hun af meget blandet herkomst. Hun har noget Østindisk, tysk, hollandsk og spansk blod i sig, hvilket kan forklare hvorfor hun ser så smaddergodt ud.

Det er synd at serien Lucifer mister hurtigt pusten. Den første sæson var genial, den anden, okay, og så gik det nedad. Men den første sæson er bestemt seværdig.

 

Årets bedste film: Die Hard

Bruce Willis - Die Hard
Bruce Willis – Die Hard

Britt valgte “Legally Blonde” (“Blondinens Hævn” hedder den vist på dansk).

Her kan jeg allerede høre folk sige: “Hør Cylle! Hvad er der nu galt med dig? Har du sprunget en sikring? Eller har du levet under en sten de sidste 30 år?”

Da det er nemlig lige præcis 30 år siden at filmen har haft premiere. Den var vigtig på mange punkter, ikke mindre for Bruce Willis da det var første gang han havde fat i en aktionsrolle. Han var ellers kendt som komiker i Moonlightning (“De Heldige Helte” tror jeg den hed på dansk), en komedieserie med Sybill Shepherd.

Vi genså filmen i julen (da den foregår jo i Nakatomi-bygning i julen) for at fejre det, og helt ærligt, så er det en film der har det hele: Aktion, humor, spænding, en god plot, en fantastisk skurk (Hans Gruber – spillet af Alan Rickman)… Kort sagt, en genial film som sagtens kan tåle at blive set igen og igen, også 30 år efter.

 

Årets serie: Breaking Bad

Serien har samme titel i Danmark. Den foregår i Albuquerque og omhandler Walter White (Bryan Cranston), en kemilærer i high school, der bliver diagnosticeret med dødelig lungekræft i starten af serien. I et ønske om at sikre sin families økonomiske fremtid begynder han at fremstille og sælge metamfetamin med sin tidligere student Jesse Pinkman (Aaron Paul).

Udviklingen af personen Walter White fra at være en lærer under tøflen derhjemme til at blive til “Heisenberg”, en nådesløs narkoforbryder. Udviklingen fra at være en som vil sikre sin familie, til en som vil styre markedet er dybt imponerende. Man svinger konstant mellem at kunne lide ham og have afsky for ham, men alligevel holde med ham den ene øjeblik for at være dybt forarget over ham den næste.

Der er så mange facetter til denne serie og den personlighed at jeg betragter den ikke bare som den bedste serie jeg har set i år, men den bedste serie jeg har set i de mange seneste år. Serien har i øvrigt vundet talrige priser (blandt andet seks Emmy Awards) og de er velfortjente.

Den kører på Netflix også, så hvis du ikke har set den endnu og hvis du har Netflix, anbefaler jeg dig at se den.

 

 

Britt har valgt den Vikings for årets bedste serie. Den er også så utrolig god … Selv om jeg ikke kan komme mig over, at de har kaldt den by for Ragnar har sit hovedsæde i for “Kattegat”.

 

Årets sanger: Johnny Hallyday

Han har i årevis været min yndlingssanger og det er nu et år siden, at han er død. Men hans sidste plade (bogstaveligt talt) blev udgivet, posthumt, sidste måned og her igen, selv om man godt kan høre at han var svækket, synes jeg, at han gjorde det ret godt.

 

 

Britt har valgt Hamilton Leithauser fra bandet Hamilton Leithauser + Rostam som ligeledes er en god sanger.

 

Årets bedste sangerinde: Netta

Hendes sang, Toy, med al den symbolik den indeholder er gået rent ind. Ja, der er en del symbolik da de lyde hun laver i starten af sangen er ikke tilfældige men allesammen forbundne med tilfælde af seksualmisbrug der har været så meget tale om i medierne i året der gik.

The Chicken-Lady? Vi elsker hende!

 

Årets bedste band: Cage the Elephant

Britt valgte Hamilton Leithauser + Rostam som ligeledes er meget gode.

De to bands har det til fælles at vi lærte dem at kende igennem serien Lucifer.

Cage The Elephant har sunget sangen som Lucifer bruger som titelmelodi: Ain’t no Rest for the Wicked (Der er ingen hvile for den Onde). Men de har ligeledes lavet mange andre gode sange. Jeg holder meget af deres sang Come a Little Closer (Kom Lidt Tættere På).

 

Årets sang: Miri Masika – Mefared Elajch (Jeg er bange for dig).

Det er en sang som jeg fandt ved et tilfælde og som jeg hurtigt blev meget glad for.

 

Britt har valgt “A 1,000 Times” (En Tusind Gange) af… Hamilton Leithauser + Rostam.

Så jeg er nødt til at sætte den på her også da jeg nu har talt så meget om det band, at du nok spørger dig selv hvem de nu er for nogle.

 

 

Årets bog: Plateforme (Michel Houellebecq)

Selv om jeg har genlæst en del af James Bond’erne (fra Ian Flemming) og jeg er i gang med at genlæse San-Antonio (en fransk krimiforfatter), så kan Houellebecqs stil få mig til at lette.

Den mand er en tryllekunstner med det franske sprog.

Jeg har kun læst ham i originalsproget så selv om han også er oversat til dansk, ved jeg ikke hvor godt det er.

Britt har valgt bogen Save the Cat! Writes a Novel af Jessica Brody (om at skrive romaner, som titlen hentyder til).

Årets forfatter: San-Antonio (Frederic Dard)

Frederic Dard
Frederic Dard

Især de første årtier er ret gode: 50’erne, 60’erne og 70’erne. Efter det, bliver de mindre gode.

Hans søn, Patrice Dard, har overtaget kommissær San-Antonios eventyrer efter hans fars død, og jeg læste også de første han skrev, men jeg kan ikke lide dem.

Jeg har endda spurgt mig selv om hvorvidt Patrice Dard ikke var begyndt at skrive San-Antonio meget tidligere, da jeg synes at bøgerne fra 80’erne og 90’erne var tæt på dårlige.

Britt har valgt Jessica Brody som årets forfatter. Det er denne forfatter der skrev Save the Cat! Writes a Novel som er omtalt oven over.

Endeligt, årets positive oplevelse er …

Sig mig en gang! Jeg plejer ikke at afsløre hvad årets positiv oplevelse er … Så det må forblive en hemmelighed! (Cylle)

2 kommentarer til “2018 – Årets Bedste fra Malka & Malka”

  1. Vi er helt på samme linje både med årets bedste sangerinde og bedste serie. Så enig. 🙂

    De øvrige vindere på jeres lister lyder rigtig spændende, så mange tak for inspirationen – og godt nytår herfra.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrevet

Vil du modtage en mail, når jeg sætter noget nyt online? Skriv dig ind her.

Scroll to Top